Hibiscus Werkgroep

Hibiscus Werkgroep

De meest in het oog springende verandering van de afgelopen jaren in de hibiscusteelt is ongetwijfeld de introductie van de Sunny Cities-serie door de Werkgroep Hibiscus.

De Werkgroep, in feite een veredelingsbedrijf, werd in 1992 door acht hibiscustelers in het leven geroepen als voortzetting van een veredelingsproject, dat achtereenvolgens door het toenmalige CPRO in Wageningen en PBG in Aalsmeer werd afgestoten. 

De acht telers kochten de ouderlijnen uit het project en schakelden veredelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel in voor de technische voortzetting van de veredeling.

Nieuwe hibiscus rassen

Op basis van een aantal door de Werkgroep geformuleerde criteria (zie eigenschappen Sunny Cities), zag in de daaropvolgende jaren een serie nieuwe hibiscusrassen het licht.

Het huidige sortiment bestaat uit zo'n 20 rassen. Alle rassen uit de serie vertakken goed, maken veel knoppen per tak, bloeien rijk, geven een goede doorbloei en hebben een goede houdbaarheid. 

De eerste jaren was de inspanning vooral gericht op het uitbreiden van het aantal kleuren in rassen die vooral geschikt waren voor kleine potmaten. De laatste tijd steekt de Werkgroep veel energie in de ontwikkeling van rassen voor zowel de normale als de kleinere en grotere potmaten.
Ook dubbelbloemigheid en doorbloei zijn belangrijke speerpunten in het veredelingsprogramma. De eerste resultaten hiervan zijn al in het vaste programma opgenomen in zowel mini– als maxisoorten.

Nieuw: Klimaatspecifieke veredeling
Een extra focus op geschiktheid voor zuidelijker teeltcondities en de Zuid-Europese markt door de testlocatie bij onze deelnemer Piante Keicher in Latina, Italië levert een nieuwe lijn Sunny Cities op, met als eerste resultaten Lucca, Sabaudia en Funchal.
Voor meer info: info@hibiscus-sunnycities.nl of piantekeicher.com


Geen afzetvereniging

Ondanks de hechte samenwerking in de veredeling houdt de Werkgroep zich nadrukkelijk niet bezig met de afzet van de productie van zijn leden. Er vindt in het voorjaar wel eens wat afstemming plaats bij grote orders, maar er wordt geen blok gevormd richting handel. 

 


Sunnycities © 2008
HomeLinksContact 

(Graphic) Design by Round the Bend Wizards

footer image footer image