Over ons

De Hibiscus Werkgroep, vier gerenommeerde hibiscustelers en veredelingsbedrijf Agriom, werken sinds 1992 samen aan de ontwikkeling van Sunny Cities rassen. De huidige lijn bestaat uit zo’n twintig rassen. Alle rassen uit de serie vertakken goed, maken veel knoppen per tak, bloeien rijk, geven een goede doorbloei en hebben een goede houdbaarheid.

In het meest recente selectieprogramma ligt de focus op de ontwikkeling van rassen die geschikt zijn voor teelt onder zuidelijker klimaatcondities en afzet op de Zuid-Europese markt. Bij onze deelnemer Piante Keicher in het Italiaanse Latina hebben wij hiervoor een speciale testlocatie ingericht. Dit levert een nieuwe lijn Sunny Cities op, met als eerste resultaten Amalfi, Funchal, Lucca, Sabaudia en Sorrento.

over

Naast de klimaatspecifieke veredeling besteedt de Hibiscus Werkgroep blijvend aandacht aan de ontwikkeling van rassen voor zowel de normale als de kleinere en grotere potmaten, inclusief teelt op stam.

Deelnemende bedrijven

De Hibiscus Werkgroep wordt gevormd door een viertal gerenommeerde kwekers, ondersteund door Agriom.

Peeters Potplanten

LOGO-Peeters-Potplanten

Contact: Arjan Peeters
Website: www.peeterspotplanten.nl

Koolhaas Kwekerijen

LOGO-Koolhaas-kwekerijen

Contact: Martin Hoogenboom (Vireõ)
Website: www.koolhaaskwekerijen.nl

Kwekerij Groenhof

LOGO-Kwekerij-Groenhof

Contact: Marco van Koppen
Website: www.kwekerijgroenhof.nl

Piante Keicher

LOGO-Piante-Keicher

Contact: Dieter Keicher & Daniel Keicher
Website: www.piantekeicher.com

Agriom

LOGO-Agriom-tekst

Ondersteuning in veredeling en selectie
Contact: Jan ten Brinke
Website: www.agriom.nl

Sunny Cities Hibiscus

Eigenschappen

De Hibiscus Sunny Cities kenmerken zich o.a. door:

 • Knopvastheid
 • Prima doorbloei
 • Zeer goede vertakking
 • Goede houdbaarheid
 • Rijke bloei
product

Kwekersvriendelijke cultuur

De hibiscus is een plant met een flinke vochtbehoefte, er moet dus een potgrond gebruikt worden met een behoorlijke vochtcapaciteit waarbij de structuur van de grond niet verloren mag gaan bij flinke watergiften en er voldoende luchtgehalte blijft. De stooktemperatuur kan een kleine kouval hebben. De pottemperatuur moet nagenoeg gelijk zijn aan de stooktemperatuur.

 

De hibiscus verdraagt veel licht en ook graag direct zonlicht. Alleen voor klimaattechnische redenen is het nodig om te schermen. De bemesting vraagt een nauwkeurige meting van pH en EC tijdens de watergift en bepaalde sporenelementen dienen extra meegegeven te worden. Afhankelijk van de klimaatcondities vraagt de hibiscus tijdens de teelt wat extra groeiregulatie.

Onze rassen

Al onze rassen zijn kwekersrechtelijk beschermd.
Klik op de foto om de details te bekijken.

Verkoop en ondersteuning

Voor commerciële aanvragen:

Internationaal en Technische Ondersteuning

jan

Jan ten Brinke
jan.ten.brinke@agriom.nl
+31 6 5582 6262

Verkoop
Zuid-Europa

dieter1

Dieter Keicher
piantekeicher@gmail.com
+39 (0)773 208220

Verkoop
Zuid-Europa

daniel1

Daniel Keicher
piantekeicher@gmail.com
+39 (0)773 208220

Contact

 • Coöp. Hibiscus Werkgroep

 • Achterweg 58a
  1424 PR De Kwakel
  Nederland

 • info@hibiscus-sunnycities.nl

 • +31 (0)297-344078

A4 Amsterdam – Den Haag, afslag Aalsmeer (N201).
N201 richting Aalsmeer, rondweg om Aalsmeer volgen, door Waterwolftunnel, N201 vervolgen tot kruising met N231 (Legmeerdijk). Rechtsaf richting Kudelstaart / FloraHolland. Vervolg de N231 ca 4,5 km tot 100 m na het BP benzinestation. Sla hier rechtsaf en meteen links: Achterweg.

A2 Utrecht – Amsterdam, afslag Vinkeveen(N201).
N201 richting Vinkeveen vervolgen langs Mijdrecht en Uithoorn tot kruising met N231. Linksaf richting Kudelstaart / FloraHolland. Volg de N231 ca 4,5 km tot 100 m na het BP benzinestation. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

Nieuws

NIEUWE SUNNY CITIES HIBISCUSRASSEN VOOR ZUID-EUROPA IN AANTOCHT

Latina, november 2018 – Veredelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel selecteerde voor de Hibiscus Werkgroep eind november twaalf hibiscusrassen uit de klonenproeven bij Piante Keicher in Italië. Na een tweede, uitgebreide testfase komt een deel van de nieuwe rassen in 2020 voor Zuid-Europese telers beschikbaar. ,,Het zijn stuk voor stuk planten die uitblinken qua plantopbouw, bloemkleur, ...

KLIMAATSPECIFIEKE ’SUNNY CITIES’ VAN AGRIOM

Agriom en de Hibiscus Werkgroep presenteren met trots de eerste nieuwe selecties uit het klimaatspecifieke veredelingsprogramma voor de Sunny Cities-lijn. Funchal, Sorrento, Sabaudia, Première, Lucca, Torino en San Remo Improved bleken tijdens onderzoeken op de testlocatie Piante Keicher in het Italiaanse Latina het meest interessant voor de teelt in het warmere klimaat van Zuid-Europa. De ...